EUROVENT FORKLARER HVORDAN DU VELGER RETT FILTER I HENHOLD TIL NYE ISO 16890

10 juli 2018

Visste du at det er kommet en ny guide for valg av filter i henhold til den nye standarden ISO 16890? Den heter «Eurovent 4/23-2017» og heftet er produsert av Eurovent PG Air Filters. Guiden er et godt hjelpemiddel når du skal velge filter til ulike applikasjoner og miljøer.

Heftet gir en klar og tydelig oversikt over filterklassene i EN779: 2012-standarden og frem til den nye ISO 16890-standarden. Her er det brukt data fra Eurovent Certita Certifications database over produkter fra et stort antall europeiske selskaper som deltar i programmet.

Som du kommer til å se i tabellen, er det ikke mulig å lage en nøyaktig sammenligning av filterklasser i begge standarder – dette fordi de overlapper hverandre. Dataene er basert på en rekke uavhengige tester som er utført opp gjennom årene, i tillegg til gjeldende rapporterte data på produktene. Guiden inneholder mange nyttige argumenter for viktigheten av å bruke effektive luftfiltre i ventilasjonen. Engelsk versjon er tilgjengelig for nedlasting her (link).  Den norske versjonen er under utarbeidelse av VKE, og vi vil legge den ut på sosiale medier når den er klar.

 

Da er sommerens lesestoff i boks 😊

 

Oslo, 10. juli

 

Jan-Erik Kleven

Camfil Norge

Søk på bloggen

Abbonner på nyheter

Følg oss