Dyrere filter: billigere enn de billige?

31 juli 2018

Hva er egentlig kostnaden for ren luft? Er det kun prisen på selve luftfilteret?

Når det skal kjøpes inn filter ser vi at mange kun fokuserer på prisen. Men, ser vi på selve ventilasjonssystemet der luftfilteret installeres, er filterkostnadene forholdsvis lave sammenlignet med eksempelvis kostnadene ved å transportere luft gjennom anlegget. I stedet er det viftens energiforbruk som er avgjørende i kostnadsammenheng.

Når du skal velge luftfilter bør innemiljø, helse, trivsel og komfort være avgjørende for valget. Deretter velger du det mest energieffektive luftfilteret.

Camfil har et unikt beregningsprogram for LCC (Life Cycle Costs – livsløpskostnad) der man kan legge inn parameter som gjelder for hvert enkelt ventilasjonsagregat for så å gjøre enn beregning/sammenligning av de totale kostnadene (LCC). Slik hjelper vi deg med å velge riktig produkt.

La oss vise et eksempel på dette:
Vi ønsker å benytte et F7 filter (ePM1 60% i henhold ny ISO standard):

Vi kan da velge vårt litt dyrere Hi-Flo II XLT7 (klasse A +) med 780 kWh/år, eller vårt noe billigere Hi-Flo II XLS7 (klasse D), med 1860 kWh/år i energiforbruk ved en luftmengde på 3400 m3/h. Forskjellen på disse to produktene gir et økt energiforbruk på over 1000 kWh/år pr. filter. Den marginale prisforskjellen mellom produktene gjør at det optimale filter vil være det energieffektive Hi-Flo II XLT7 (klasse A +).

Ta gjerne kontakt med en av våre selgere i din region, så hjelper vi deg med å velge rett.

Oslo, 30. juli 2018

Jan-Erik Kleven

 

.

Søk på bloggen

Abbonner på nyheter

Følg oss