E-DAGEN, SOM I ENERGI!

13 januar 2019

1. januar 2019 kan kalles «E-DAGEN» – dagen da Eurovent Certita Certification publiserte ny energi- og effektivitetsklassifisering av luftfilter for generell ventilasjon. Nå kan Camfil offentliggjøre alle nye energiverdier i kWh/år, samt energiklasser på våre luftfilterprodukter.

Disse endres noe i forhold til tidligere energiverdier. Alt henger sammen med teststandarden EN ISO16890:2016, hvilket gir et marginalt avvikende energiforbruk for luftfilteret, basert på beregningen Eurovent 4/21-2018.

Energiklassene er fortsatt A+ til E, men eksisterende luftfilterprodukter kan være endret fra f.eks. A til B, B til C og så videre – avhengig av reglene for Eurovent Certitas. Informasjon om dette og mye mer finnes i vår nye brosjyre «Energy Classification for General Air Filters». Denne brosjyren vil også bli tilgjengelig på norsk i løpet av januar.

Camfils produkter, som er testet i henhold til EN ISO 16890:2016, oppdateres på www.eurovent-certification.com i løpet av januar 2019.

Ønsker du en prat om den nye energi- og effektivitetsklassifiseringen er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Eurovent 4/21-2018 kan du downloade her: (link)

 

Oslo, 13. januar 2019

Jan-Erik Kleven

Søk på bloggen

Abbonner på nyheter

Følg oss