Vår, sommer og allergi er her: Gjør hjemmet ditt til et fristed med Camfil!

22 mai 2019

For de aller fleste av oss er våren en herlig tid på året. Men for noen betyr grønne blader, frodig gress og vakre blomster….. høysnue! Dette er den vanligste formen for ikke-smittsom allergisk rhinitt (AR), og det påvirker mellom *10-30% voksne og 40% barn. Finnes det hjelp å få?


Pollen fra trær, gress og ugress slippes ut i luften, og fraktes i noen tilfeller flere mil. Nesen til en med allergi tolker pollen som fare, og trigger derfor antistoffer (histaminer ) som angriper allergener – noe som igjen gjør at nesen renner og øynene klør.

Du tror kanskje at du er trygg for pollen når du er hjemme? Med sommer og varmt vær følger også åpne vinduer og dører – og søvnproblemer. Opp til 57 % voksne og 88% barn med AR sover dårlig. I tillegg til pollen som kommer inn gjennom dører og vinduer, så kan også selve boligen være en kilde til allergener, slik som pels fra kjæledyr, kjemikaler fra rengjøringsmidler, tepper og til og med malingen på veggene. Hvis du allerede lider av astma og/eller allergi, kan luftbårne allergener forverre problemet. De minste partiklene er ikke bra for noen av oss.

Så – hva kan du gjøre?

Vi ønsker å nyte våren. Naturen gjør oss godt. Vi elsker kjæledyrene våre og vil at huset vårt er rent og friskt. Luftrensere er løsningen for hjemmet ditt, som Camfil City Luftrensere. Ved hjelp av et kombinert HEPA- og molekylærfilter blir luftforurensende stoffer fjernet – ideelt for allergikere og alle som ønsker et trygt og friskt innemiljø. Du kan lese mer om Camfils City Luftrensere her (link).
Generelt sett blir vi alle mer «allergiske». Akkurat nå lider mer enn 150 millioner ** europeere av kronisk allergi, og det kalkuleres med at i 2025 vil halvparten av befolkningen i EU påvirkes av dette. For de av oss som er mottakelige for luftbårne allergener, eller lider under dårlig luftkvalitet, vil man kunne lindre ubehaget ved å skape et rent miljø innendørs.

* Pawankar R, et al., 2013
** (EAACI, 2016)

 

Oslo, 22. mai 2019

Jan-Erik Kleven

Søk på bloggen

Abbonner på nyheter

Følg oss